Barackos - mozzarellás csirkemell
Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé,2 őszibarack,10 dkg mozarella sajt,3 evőkanál olaj,1 kiskanál curry por,csipetnyi fahéj,ízlés szerint őrölt fehér bors,só,őrölt gyömbér,petrezselyemzöld,4 kávéskanál méz.
Elkészítés:
A csirkemelleket ketté vágjuk,majd még mindkét fél csirkemellet két-két vékony szeletre.Az olajban elkeverjük a sót,fehér borsot,fahéjat,curry port,és a gyömbért.Ezzel jól bekenjük a húsokat,majd félórát állni hagyjuk.A megtisztított barackokat kis kockákra daraboljuk.A mozzarella sajtról leöntjük a levét és azt is kis darabokra vágjuk.A húsokat olajjal kikent tűzálló tálba tesszük,a barack ás sajt darabokat rászórjuk,175 fokra előmelegített sütőben lefedve addig sütjük,míg levet enged.Levesszük a tetejét,és amikor már majdnem elpárolgott a leve,megszórjuk aprított petrezselyemmel.Még 5-10 percre visszatesszük a sütőbe.Amikor már kicsit pirul a sajt kivesszük,és ha már hűlt,kevés mézet csorgatunk minden szeletre.Curry porral ízesített krumplipürével tálaljuk.
A pácolt hússzeleteket olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk,megszórjuk a darabolt barackkal és sajttal.Lefedve előmelegített sütőbe tesszük.
Amikor már levet eresztett megszórjuk összevágott petrezselyemzölddel,és már fedő nélkül 5-10 percre visszatesszük a sütőbe.
Tálalás előtt minden hússzeletre mézet csorgatunk.Curry porral ízesített burgonyapürével táláljuk.
|