Brokkolis-sonkás csirkemell
Hozzávalók:
1 filézett csirkemell szeletelve,50 dkg brokkoli,15 dkg sajt,3 dl tejszín,6 szelet gépsonka,só,bors.
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük,sós vízben félig megfőzzük,lecsepegtetjük.Egy jénai tálat kivajazunk,a brokkoli rózsákat beletesszük.Ha túl nagyok a rózsák,még elvághatjuk.A húst sózzuk,borsozzuk és egymás mellé ráfektetjük a brokkolira,majd a húsra rakjuk a sonka szeleteket.A tejszínt ráöntjük a sonkára,tetejére rászórjuk a reszelt sajtot.Alufóliával befedjük,170 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig pároljuk,majd alufólia nélkül egy kicsit megpirítjuk a tetejét.
A rózsáira szedett brokkolit vajjal kikent jénaiba tesszük,rárakjuk a sózott,borsozott csirkemell szeleteket.
Húsra tesszük a sonkaszeleteket.
Sonkára öntjük a tejszínt,megszórjuk reszelt sajttal,és sütjük.
|