Juhtúrós brokkoli
Hozzávalók:
1 kg brokkoli,20 dkg juhtúró,2 dl tejföl,10 dkg natúr tömlős krémsajt,10 dkg reszelt sajt,2 tojás,1 kk őrölt szerecsendió,só,őröltbors,margarin a tál kikenéséhez.
Elkészítés:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük,és forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük.Ha kész,alaposan lecsepegtetjük.A tojást, a krémsajtot, a tejfölt és a juhtúrót simára keverjük.Sóval, szerecsendióval, borssal ízesítjük.Egy hőálló tálat a margarinnal kikenünk,beletesszük a brokkolit.Leöntjük a juhtúrós öntettel,tetejét reszelt sajttal megszórjuk.Előmelegített,180 fokos sütőben sütjük addig,amíg a teteje aranybarna nem lesz.Rizs körettel,de köret nélkül is fogyaszthatjuk.
Az előfőzött brokkolit margarinnal kikent tálba tesszük,leöntjük a juhtúrós öntettel.
Megszórjuk reszelt sajttal,és megsütjük.
|
Nagyon szepek a fotok de bizonyara a sajtod brokkoli is kituno,jo etvagyat hozza!!