Mivel nagyon szeretjük a húst gyümölccsel,ezért készítettem el ezt az ételt,ami nagyon finom lett.
Ízletes marhapörkölt
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,olaj,só,1 kg marhacomb,1 evőkanál sűrített paradicsom,1 kiskanál őrölt rozmaring,2 evőkanál áfonyadzsem,10 dkg aszalt áfonya.
Elkészítés:
A húst felkockázzuk.Vöröshagymát apróra vágjuk,és kevés olajon üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,hús és állandó kevergetés mellet fehéredésig pirítjuk.Ha elfőtt a leve hozzáadjuk a paradicsompürét,rozmaringot kevés vízzel felöntjük,sózzuk,és puhára pároljuk.Ha a leve elfőtt a vizet pótoljuk.Ha már a hús puha,hozzáadjuk az áfonyadzsemet és az aszalt áfonyát,és összeforraljuk.
Eredeti recept a Nők Lapja konyhájában.
|