Fahéjas-almapüré leves
Hozzávalók:
4 alma,1,5 csomag vaníliás pudingpor,2 dl tejföl,1 dl főzőtejszín,őrölt fahéj,csipetnyi őrölt szegfűszeg,ízlés szerint cukor és citromlé.
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk,apróbb darabokra feldaraboljuk,felengedjük annyi vízzel,hogy bőven ellepje,fahéjjal,szegfőszeggel,citromlével és cukorral ízesítjük feltesszük főni.A tejfölt összekeverjük a pudingporral,tejszínnel,besűrűsítjük vele a levest és pár percig főzzük.Merülő mixerrel összeturmixoljuk,pépesítjük,ha kell még ízesítjük fahéjjal,cukorral,citromlével és hagyjuk kihűlni.Tejszínhabbal tálaljuk,amit kevés fahéjjal is megszórhatunk.
|