Édes-savanyú csirkeszárny
Hozzávalók:
6-8 db csirkeszárny szárnytővel együtt,1 evőkanál citromlé,3 evőkanál méz,3 evőkanál szójaszósz,2 gerezd fokhagyma,só,1 kiskanál gyömbér,bors,1 kiskanál Erős Pista,4 evőkanál ketchup,1 evőkanál almamecet.
Elkészítés:
A szárnyakat a hajlatnál kettévágjuk,enyhén sózzuk.Elkészítjük a páclét. Amihez a mézet,kechupot,gyömbért,zúzott fokhagymát,szójaszószt,citromlevet,Erős Pistát,almaecetet,és ízlés szerinti sót,őrölt borsot jól összekeverünk,majd ráöntjük a csirkeszárnyra és 1-2 órát hűtőbe tesszük.Jénaiba szedjük a húst,ráöntjük a páclevet és 175 fokon lefedve 30 percig sütjük.Ha megpuhult,fedő nélkül még 15 perc alatt pirosra sütjük.
A pácolt szárnyakat jénai tálba tesszük,ráöntjük a pácot,és megsütjük.
Rizzsel tálaljuk.
|