Dubarry csirkemell
Hozzávalók:
1 filézett csirkemell,40 dkg karfiol,4 dl tejföl,3 evőkanál liszt,30 dkg sajt,5 dkg vaj,1,5-2 dl tej,só,bors,ételízesítő.
Elkészítés:
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk,kissé kiklopfoljuk,sózzuk.Jénai tálba pici olajat öntünk és a hús mindkét oldalát megsütjük.A karfiolt rózsáira szedjük,és sós,ételízesítős vízben megfőzzük,leszűrjük,kihűtjük.A megsült hússzeletekre rakjuk, a kihűlt karfiolrózsákat,és leöntjük mártással.
Mártás:
Vajat felhevítünk,beletesszük a lisztet,és világosra pirítjuk,tejjel felengedjük,majd beletesszük a tejfölt és 20 dkg reszelt sajtot,sóval,borssal ízesítjük.
A mártásra szórjuk a maradék reszelt sajtot,és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Én szoktam a megsült húsra füstölt-főtt tarjaszeletet tenni,utána a karfiolt,mártást,reszelt sajtot,és így teszem sütőbe.
Hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük.
Rátesszük az előfőzött karfiolrózsákat,a karfiol alá tehetünk 1-1 szelet föstölt-főtt tarját is.
Rákanalazzuk az elkészített mártást.
Megszórjuk reszelt sajttal,és megsütjük.
Krumplipürével tálaljuk.
|