Hozzávalók:
4 szelet pulykamell,25 dkg csiperkegomba,1 fej vöröshagyma,5 dkg vaj,2 dl tejföl,1 evőkanál liszt,pirospaprika,só,1 zöldpaprika,1 kis paradicsom,só,őrölt kömény,Erős pista,2,5 dl húslé.
Elkészítés:
Az enyhén kivert hússzeletek sózzuk,és az olvasztott vajon mindkét oldalát sütjük.Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk,hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát.Ha a levét elfőtte,megszórjuk pirospaprikával,és azonnal felengedjük húslével.Fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott paprikát,paradicsomot,és puhára pároljuk a gombát.A paprika és paradicsom héját kiszedjük,tejfölt a liszttel simára keverjük,és a mártást behabarjuk,Erős pistával még pikánsabbá tesszük a mártást.Hússzeleteket tűzálló tálra tesszük,ráöntjük a mártást,és sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
A húst vajon hirtelen megsütjük,tűzálló tálba tesszük.
Ráöntjük a mártást,és sütőbe tesszük.
Sütjük.
|
hozzatok csak egy pár adaggal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jóféle!!!!!!!!!!!