Natúr pulykamell rántott rizsgombóccal
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell felszeletelve,só,bors,fehér bors,5 evőkanál liszt,5 dkg vaj,szerecsendió,15 dkg reszelt sajt,3 dl tej,1 tojás sárgája,2 egész tojás,3 evőkanál tejszín,3 evőkanál zsemlemorzsa,személyenként 1 marék rizs /nem előfőzött/,olaj a sütéshez,ízlés szerint párolt zöldségfélék,esetleg befőtt.
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket sózzuk,borsozzuk,tepsiben megsütjük,vagy grillezzük.
Sajtmártás:
A vajat megolvasztjuk,megszórjuk 1 evőkanál liszttel,forró tejjel felengedjük és simára keverjük.Sóval,szerecsendióval,fehér borssal ízesítjük,belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot,és kiforraljuk.Tojás sárgáját felöntjük a tejszínnel,és a mártásba keverjük.Ne forraljuk!
A rizst sós vízben kifőzzük,leszűrjük,és hozzákeverjük a maradék reszelt sajtot.Kézzel jól összenyomkodott golyókat formálunk belőle,majd lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk,és forró olajban kisütjük./Formázás előtt keverhetünk hozzá párolt zöldségféléket./Sajtmártással tálaljuk.
|
Szia!
Nagyon tetszik ez a recept........a sajtmártásért meg külön köszönet! :)
El is mentettem