Paprikás csirkemell
Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé,4 evőkanál olaj,1 fel vöröshagyma,3 teáskanál pirospaprika,őrölt bors,2 darab babérlevél,só,fél zöldpaprika,1 paradicsom, víz,1 doboz tejföl,2 evőkanál liszt.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.Beletesszük a megmosott,6 részre vágott húst,pirospaprikát,babérlevelet.Felöntjük a vízzel,sózzuk,borsozzuk,beletesszük a szeletelt paprikát,valamint a darabolt paradicsomot,és fedő alatt puhára főzzük.A megpuhult húsdarabokat,babérlevelet kivesszük a paprikás szaftból,turmixiljuk. Tejfölt elkeverjük a liszttel, kevés vízzel hígítjuk, és habverővel folyamatosan kevergetve a paprikás szafthoz adjuk, összemelegítjük,szükség szerint sózzuk.A csirkehús darabokat visszatesszük a meleg szaftba.
Csirkemell helyett egész csirkével /amit feldarabolunk/ is készíthetjük,de ebben az esetben mielőtt visszatesszük a húst a szaftba,kicsontozzuk és lebőrözzük.A maradék paprikás csirkéből Hortobágyi húsos palacsintát készíthetünk.
|
Nagyon guszta.Elfogom készíteni.