Fokhagymakrém leves
Hozzávalók:
6 fej fokhagyma,1 póréhagyma vagy vöröshagyma,1 db burgonya,2 evőkanál liszt,1.5 liter erőleves /2 db kockából/, 2 dl tejszín,4 dkg vaj,só, őröltbors, szerecsendió,3 nagy szelet kenyér felkockázva,petrezselyem vagy snidling.
Elkészítés:
Elkészítem az alaplevet az erőleves kockából.Lábasban a vajat felmelegítjük,rászórjuk a felaprított póréhagymát,üvegesre dinszteljük,beletesszük a lisztet,és kicsit megpirítjuk.Hozzáadjuk a fokhagymákat,sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Belerakjuk a kockákra vágott burgonyát is,késhegynyi szerecsendióval ízesítjük,és közepesnél alacsonyabb fokozaton kb 30 percig főzzük, míg a burgonya teljesen meg nem puhul,majd simára turmixoljuk a levest.2 dl tejszínt öntök hozzá,és beleszórjuk a metélt petrezselyem zöldet,vagy snidlinget,felforraljuk.Serpenyőben kevés olajat felhevítünk,és megpirítjuk a kenyérkockákat.
|