Alföldi rakott palacsinta
Ezt a palacsintát dédnagymamám szokta készíteni,Ő az Alföldről származott.
Hozzávalók:
21 db édes palacsinta.Palacsinta alaptésztát ITT megtalálod.
Töltelék:
6 dkg kakaópor,10 dkg porcukor
1 dl tejszín,20 dkg darált dió,1 csomag vaníliáscukor,8 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró,1 citrom reszelt héja,1 csomag vaníliás cukor,10 dkg kristálycukor,5 dkg mazsola,3 tojás sárgája,1 dl tejföl
30 dkg baracklekvár
Teteje:
3 tojás fehérje,25 dkg porcukor
Elkészítés:
Töltelék:
Kakaóport a porcukorral szárazon simára elkeverjük.
Tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral,darált dióval,összekeverjük.
A túrót áttörjük,tejföllel elkeverjük,hozzáadjuk a tojássárgájákat,megmosott mazsolát,cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat,az egészet jól összekeverjük.
A megsütött palacsintákból kivajazott tálra teszünk egyet,megkenünk túrókrémmel, erre egy másik palacsintát helyezünk,amelyre az elkészített dióból kenünk.A következő palacsintát kakaós cukorral hintjük meg,erre ismét palacsintát borítunk,melyet baracklekvárral kenünk meg.Így ismételjük mindaddig, amíg a palacsinta el nem fogy.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral,és a legfelső palacsinta tetejére simítjuk.Mérsékelt hőfokú sütőben 5-10 percig sütjük,amíg a hab szép pirosra sül. Úgy vágjuk fel, mint a tortát.
Én a hab tetejére kevés vízzel elkevert kakaóport csorgattam,mintáztam,és úgy tettem a sütőbe.
Első palacsintát vajazott tálra tesszük,túrókrémet kenünk rá.
Másodikra a diókrémet.
Harmadikra baracklekvárt.
Negyedikre cukros kakaót.
Ezt így rétegezzük,még a palacsinta el nem fogy.
Tetejére a kemény habbá vert tojásfehérjét,ás sütőbe tesszük.
Úgy szeleteljük,mint a tortát.
|