Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók:
2 tojás,5 dkg vaj,15 dkg liszt,2,5 dl tej,1 dl víz,10 dkg porcukor,sárgabarack lekvár,15 dkg darált dió,1 csomag vaníliás cukor,olaj a sütéshez .
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk,fehérjét kemény habbá verjük fel.A tojás sárgáját összekeverjük az olvasztott vajjal,hozzáadunk egy csipet sót,a lisztet,majd apránként a tejet,vizet.A felvert habot óvatosan a masszába keverjük,így a megszokottnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát kapunk.A tésztát palacsintaként kisütjük úgy,hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg,és a kisült tésztát rétegesen egymás tetejére tesszük.A rétegeket felváltva lekvárral illetve cukros,vaníliacukros dióval medszórjuk.Az utolsó palacsintát a sült felével a többi tetejére fordítjuk,és azt cukros dióval szórjuk meg.Kb. 8-10 réteg jön ki ebből a tészta mennyiségből.Végül 5-8 percre 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük.Úgy szeleteljük,mint a tortát.
Barátnőm almás,baracklekváros és diós rétegezéssel készíti,úgy is nagyon finom.
Palacsintáknak az egyik felét megsütjök,tálra csúsztatjuk.
Megkenjük lekvárral.
Rátesszük a következő palacsintát,és megszórjok cukros dióval.
Így folytatjuk a rétegezést,és az utolsó palacsintát a sült felével fölfelé tesszük rá,és megszórjuk a cukros dióval.Előmelegített sütőbe tesszük.
Sütőből kivéve úgy szeleteljük,mint a tortát.
|