Mtrai borzaska pulykamellbl
/Ahogyan n ksztem/
Hozzvalk:
60 dkg pulykamellfil,s,rlt bors,3 evkanl liszt,3 tojs,fl csokor petrezselyem,kshegynyi rlt kmny,2 gerzd fokhagyma,1 kis fej vrshagyma,3-4 burgonya,tejfl,reszelt sajt,stshez olaj.
Elkszts:
A pulykamellbl vkony szeleteket vgunk,ha kell kiss kiverjk,szzuk,borsozzuk,s lisztbe megforgatva flretesszk.A bundzshoz a tojsokat felverjk,szzuk,aprtott petrezselyemmel,kmnymaggal fszerezzk.Hozzkeverjk a zzott fokhagymt,nagyon aprra vgott vrshagymt,majd vgl a belereszeljk a burgonyt.Jl sszekeverjk.Ha engedi a levt,keverjnk bele lisztet.A lisztbe forgatott hst a burgonys masszba forgatjuk krbe,gy hogy mindenhol bevonja.Nem tl forr,b olajban aranybarnra stjk mindkt oldalt.
Tlalsnl tejfllel meglocsoljuk,slt krumplival,prolt rizzsel,klnfle saltkkal tlaljuk.
Ezt az telt serts szzrmbl,csirkemell filbl is szoktam kszteni.

Hsszeleteket szzuk,borsozzuk,lisztbe forgatjuk

Elksztjk a burgonys bundt.

Hsszeleteket beleforgatjuk,s olajban stjk.
/Ha nem tudjuk teljesen bevonni a hst,gy tegyk az olajba,hogy az aljn mindenkppen legyen,a tetejre ptlhatjuk amint beletettk ./



|