Mátrai borzaska pulykamellből
/Ahogyan én készítem/
Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé,só,őrölt bors,3 evőkanál liszt,3 tojás,fél csokor petrezselyem,késhegynyi őrölt kömény,2 gerzd fokhagyma,1 kis fej vöröshagyma,3-4 burgonya,tejföl,reszelt sajt,sütéshez olaj.
Elkészítés:
A pulykamellből vékony szeleteket vágunk,ha kell kissé kiverjük,sózzuk,borsozzuk,és lisztbe megforgatva félretesszük.A bundázáshoz a tojásokat felverjük,sózzuk,aprított petrezselyemmel,köménymaggal fűszerezzük.Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát,nagyon apróra vágott vöröshagymát,majd végül a belereszeljük a burgonyát.Jól összekeverjük.Ha engedi a levét,keverjünk bele lisztet.A lisztbe forgatott húst a burgonyás masszába forgatjuk körbe,úgy hogy mindenhol bevonja.Nem túl forró,bő olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Tálalásnál tejföllel meglocsoljuk,sült krumplival,párolt rizzsel,különféle salátákkal tálaljuk.
Ezt az ételt sertés szűzérméből,csirkemell filéből is szoktam készíteni.
Hússzeleteket sózzuk,borsozzuk,lisztbe forgatjuk
Elkészítjük a burgonyás bundát.
Hússzeleteket beleforgatjuk,és olajban sütjük.
/Ha nem tudjuk teljesen bevonni a húst,úgy tegyük az olajba,hogy az alján mindenképpen legyen,a tetejére pótólhatjuk amint beletettük ./
|