Rakott karfiol
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol,1 kis doboz tejföl,1 dl főzőtejszín,7 dkg rizs,50 dkg darálthús,1 fej vöröshagyma,5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
Karfiolt kis rózsákra szedjük,enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük.Vöröshagymát apróra metéljük,kevés olajon üvegesre pároljuk,,beletesszük a darálthúst és puhára pároljuk.Rizst puhára főzzük.Tejfölt a tejszínnel simára keverjük.
Üvegtálat kiolajozunk,búzadarával megszórjuk.
Beletesszük a karfiolrózsák harmadát
Rátesszük a párolt hús felét.
Ráöntjük a tejfölös tejszínt.
Rátesszük a rizs felét
Ismét karfiolt teszünk rá,majd a párolt hús,tejfölös tejszín,rizs másik felét és a tetejére ismét karfiol.
Tetejére szórjuk a reszelt sajtot,és megszórjuk búzadarával,és 160 fokon megsütjük.
|