Rakott karfiol
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol,1 kis doboz tejföl,1 dl főzőtejszín,7 dkg rizs,50 dkg darálthús,1 fej vöröshagyma,5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
Karfiolt kis rózsákra szedjük,enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük.Vöröshagymát apróra metéljük,kevés olajon üvegesre pároljuk,,beletesszük a darálthúst és puhára pároljuk.Rizst puhára főzzük.Tejfölt a tejszínnel simára keverjük.

Üvegtálat kiolajozunk,búzadarával megszórjuk.

Beletesszük a karfiolrózsák harmadát

Rátesszük a párolt hús felét.

Ráöntjük a tejfölös tejszínt.

Rátesszük a rizs felét

Ismét karfiolt teszünk rá,majd a párolt hús,tejfölös tejszín,rizs másik felét és a tetejére ismét karfiol.

Tetejére szórjuk a reszelt sajtot,és megszórjuk búzadarával,és 160 fokon megsütjük.


|