Palacsintabomba
Hozzávalók:
10 darab édes palacsinta,sárgabarack lekvár,kakaó,cukor,rum,darált dió,3 tojásfehérje,málnaszörp.2 darab kisebb alma,fahéjas cukor.
Elkészítés:
Az 1 cm-es csíkokra vágott palacsintákat kakaóval,dióval,rummal,baracklekvárral,cukorral elkeverjük.Kivajazott tűzálló tálba helyezzük, és a tetejére almakarikákat fektetünk.Fahéjas cukorral meghintjük,és málnaszörppel ízesített tojásfehérje habbal bevonjuk.Kb. 15 percig 160 fokon sütjük,cikkekre vágva tálaljuk.Adhatunk mellé vanília- vagy borhabot.
A töltelékekkel összekevert palacsinta csíkokat kivajazott tűzálló tálba tesszük,rátesszük az alma szeleteket,megszórjuk cukrozott fahéjjal.
Rásimítjuk a málnaszörppel ízesített kemény habbá vert tojásfehérjét,megsütjük.
Megsülve
Receptet a KÉSZÉTELEK-LEVESEK-SÜTIK RECEPTJEINEK KÍNÁLATAI oldalon találtam.
|