Aszaltgyümölcsös csirkecombok
Hozzávalók:
8 kicsontozott csirkefelsőcomb
Páchoz:
1-1 evőkanálnyi friss vagy feleannyi szárított bazsalikom,kakaukkfű,majoranna,2 kiskanál ételízesítő,2 evőkanál étolaj,1 dl nem túl sós szójaszósz.
Öntethez:
2 evőkanál olaj,4 evőkanál kechup,1-2 evőkanál méz
Rétegezéshez:
20-20 dkg kimagozott aszalt szilva és aszalt sárgabarack.
Elkészítés:
A filézett combokat kissé besózzuk.A páchoz valókat összekeverjük,majd a húsokat beleforgatjuk,és 1 éjszakára letakarva hűtőbe tesszük.Másnap a húsokat lecsöpogtetjük /páclevet nem öntjük ki,arra még szükség lesz/, és serpenyőben 3-4 evőkanál forró olajon hirtelen pirosra sütjük.Lecsöpogtetve félrerakjuk.Az öntethez valókat összekeverjük.Hőálló üvegtálba kevés vizet öntünk./Készíthetjük cserépedényben is,azt előírás szerint beáztatjuk./Belerakunk 4 darab elősütött csirkecombfilét,meglocsoljuk a mézes-ketchupos öntet felével.Az aszaltgyümölcsök felét rászórjuk,majd a maradék 4 darab csirkecombot rátesszük.Ráöntjük az öntet másik felét és az aszaltgyömölcsöt rászórjuk.Azt a kevés páclevet,ami megmaradt a tetejére öntjük.Lefedjük,160-175 fokra kapcsoljuk a sütőt és kb. 1,5 órán át pároljuk.Önmagában,kissé ferdén felszeletelt bagettel tálaljuk.
Sütés előtt
Sütőből kivéve
Eredeti recept :Príma konyha magazinban
|