Gulyásleves
Hozzávalók:
50 dkg sertés comb,3 szál sárgarépa,3 szál zöldség,1 fej hagyma,1 paradicsom,40 dkg burgonya,1/2 paprika,1/2 csokor petrezselyem,só olaj,pirospaprika.
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk.Kevés olajon az apróra vágott hagymát dinszteljük,hozzáadjuk a húst,és kicsit átpirítjuk.Hozzáadjuk a pirospaprikát,vékonyra szeletelt zöldséget,sárgarépát,hámozott,apróra vágott paradicsomot és paprikát.Felöntjük vízzel,sózzuk.Amikor már majdnem megpuhult a hús,hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát,leveleire szedett petrezselymet és ízlés szerinti tésztát.Puhára főzzük.Közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
Régen nagymamám mindíg zsírral készítette,és igazán úgy lehet tartalmas levest készíteni.
|