Rádói pulykamell
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell filé,10 dkg füstölt szalonna,20 dkg gépsonka,5 db felszeletelt csirkemáj,2 dl olaj,10 dkg liszt,só, bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük,kiverjük, és enyhén sózzuk.A füstölt szalonnát vékonyra szeleteljük,hússzelet egyik felére tesszük,erre jön a szelet gépsonka,majd a csirkemáj szeletek,pici borssal meghintjük,és szögletesre összehajtjuk,hústűvel megtűzzük.Lisztbe forgatjuk,és forró olajbanban átsütjük.Vegyes körettel,rizzsel,vagy sültburgonyával,petrezselymes burgonyával tálaljuk.
A kiklopfolt hússzeletre rátesszük a szalonnát,gépsonkát,és a csirkemáj szeletet.
Szögletesre összehajtjuk,hústűvel megtűzzük./Én nem tűztem meg,így sem ment szét./Ezután forgatjuk a lisztbe.
Ezt a receptet a Lehóczki József:Csupa pulyka receptes gyűjteményében találtam.
|