Parajpr
Hozzvalk:
kb. fl liter tej,5 dkg liszt,5 dkg vaj,s,rlt bors,fokhagyma,1 kg paraj vagy 2 csomag mirelit paraj, 2 zsemle,2 tojs,kshegynyi rlt szerecsendi.
Elkszts:
Ha friss parajbl ksztjk,azt megtiszttjuk,tbbszr vltott vzben megmossuk,majd vzben puhra fzzk.Ezutn lecsepegtetjk,ki is nyomkodjuk belle a nedvessget,s ttrjk vagy turmixoljuk. Ha mirelitbl kszl,hagyjuk felolvadni,s sr szrbe tve, alaposan kinyomkodjuk a levt.Tejben feltesszk fni,szzuk,borsozzuk,szerecsendit s zzott fokhagymt is beletesszk.Belekeverjk a tejbe ztatott konyomkodott zsemlket,s belefzzk a felvert tojsokat,s sszefzzk.
Rntott prizsi,vagy rntott zsemle szeletekkel szoktam tlalni.

|