Parajpüré
Hozzávalók:
kb. fél liter tej,5 dkg liszt,5 dkg vaj,só,őrölt bors,fokhagyma,1 kg paraj vagy 2 csomag mirelit paraj, 2 zsemle,2 tojás,késhegynyi őrölt szerecsendió.
Elkészítés:
Ha friss parajból készítjük,azt megtisztítjuk,többször váltott vízben megmossuk,majd vízben puhára főzzük.Ezután lecsepegtetjük,ki is nyomkodjuk belőle a nedvességet,és áttörjük vagy turmixoljuk. Ha mirelitből készül,hagyjuk felolvadni,és sűrű szűrőbe téve, alaposan kinyomkodjuk a levét.Tejben feltesszük főni,sózzuk,borsozzuk,szerecsendiót és zúzott fokhagymát is beletesszük.Belekeverjük a tejbe áztatott konyomkodott zsemléket,és belefőzzük a felvert tojásokat,és összefőzzük.
Rántott párizsi,vagy rántott zsemle szeletekkel szoktam tálalni.
|