Frankfurti leves
Hozzvalk:
1/2 kg kelkposzta levl,10 dkg burgonya,1 fej vrshagyma,1 srgarpa,1 gerezd fokhagyma,1 teskanl trkony,1 kshegynyi rlt kmnymag,1 evkanl liszt,2 teskanl pirospaprika,2-3 dl tejfl,4 virsli,rlt bors,petrezselyemzld zls szerint,s.
Elkszts:
A kelkposzta levelet lasksra,a tiszttott burgonyt kockra vgjuk,s fazkban az aprra vgott vrshagymval /n egy csomag jhagymt tettem bele/,vkonyra szeletelt srgarpval,zzott fokhagymval,trkonnyal,rlt kmnymaggal,nem tl puhra fzzk.Kevs olajon lisztet megpirtjuk,majd a piros paprikval megszrjuk,1 pohr hideg vzzel azonnal felengedjk.Hozztesznk 2 dl tejflt,simra keverjk. Ezt a keverket a leveshez ntjk, s felforraljuk. Vgl beleszrjuk a karikra vgott,fejenknt 1 virslit.zesthetjk mg frissen rlt borssal s petrezselyemzlddel,valamint a vgn szzuk.

|