Bolognai spagetti
Hozzávalók:
40 dkg sertés, vagy marha darált hús, 1 nagy doboz sűrített paradicsom,1 fej vöröshagyma,olaj,pirospaprika,bazsalikom,majoranna,kakukkfű,oregano,spagetti tészta /kb. fejenként 10 dkg/,reszelt sajt
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük,az apróra vágott hagymát megdinszteljük rajta,belerakjuk a darált húst,sózzuk.Addig pároljuk,még a levét el nem párologja.Közben a sűrített paradicsomot /házilag készített paradicsomléből, 3-4 dl-t/,összekeverjük 1-2 dl langyos vízzel,pirospaprikával,sóval,kakukkfűvel,oreganoval,bazsalikommal fűszerezzük.Közben megfőzzük a tésztát is.Amikor a hús már majdnem kész, belerakjuk a fűszerezett paradicsomot és még 5-8 percig főzzük.Leszűrjük a tésztát.Tálaláskor teszünk rá paradicsomos húsos szósz,és reszelt sajttal megszórjuk.
Van aki összekeveri a tésztával a húsos paradicsomos szósz,és megszórja reszelt sajttal,mi külön szeretjük.
|