Kókusz fagylalt
Hozzávalók:
2 dl tej,4 evőkanál kókuszreszelék,13-15 dkg porcukor,2 tojás sárgája,2 dl tejszín,1 teáskanál étkezési búzakeményítő,1 evőkanál rum,fél citrom leve,csipetnyi só
Elkészítés:
A kókuszreszeléket a tejbe szórjuk, és a sóval,cukorral,tojássárgákkal együtt fölforraljuk.Néhány percnyi főzés után a búzakeményítővel simára kevert 0,5 dl vízzel folytonos keverés közben kissé besűrítjük.Belecsorgatjuk a citromlevet,majd a rummal is megöntözzük.Hagyjuk, hogy egészen kihűljön. /Tegyük be a hűtőszekrénybe egy-két órára./Hozzáadjuk a tejszínt és jó habosra verjük.A már hideg fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép poharába, és az előírás szerint megfagyasztjuk.
Tetejére olvasztott csokit csurgattam
|