Zöldséges pulykacomb
Hozzávalók:
2 pulyka alsócomb,só.bors,10 dkg zöldségkeverék /borsó,sárgarépa,krumpli,zöldség,apró kockákra vágva/,1 tojás,1-2 evőkanál liszt,4 szelet füstölt főtt tarja,4 szelet sajt.
Elkészítés:
A húst lefejtjük a csontról,inakat kiszedjük,sózzuk,borsozzuk,kiterítjük.A zöldzégeket megpároljuk,sózzuk,ha puha a zöldség,és kihűlt,beleütjük a tojást,és hozzákeverjük a lisztet.húsra fektetünk 2 szelet tarját,rá 2 szelet sajtot,és ráhalmozzuk a zöldségkeverék felét,ráhajtjuk a húst,és összetüzzük.Másik húst ugyanígy elkészítjük.Tűzálló tálra tesszük és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 25 percig lefedve pároljuk,majd tetejét levéve további 30 perc alatt 180 fokon pirosra sütjük.
Tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal,vagy baconba tekerhetjük,és így is megsüthetjük.
|