Marhahsrold vele slt burgonyval 
  
Hozzvalk: 
  
8 vkony szelet marhahs,2 db srgarpa,1 nagy fej hagyma,csemegeuborka,1 kis doboz paradicsompr,25 dkg bacon szalonna,mustr,s,bors,1 dl vrsbor,1 kg burgonya. 
  
  
  
Elkszts: 
  
A hsszeleteket vkonyra klopfoljuk szzuk, borsozzuk,s mustrral megkenjk.Minden szeletre 1 szelet bacon szalonnaszeletet,cskokra vgott uborkt s flkarikra vgott hagymt tesznk,feltekerjk s fogpiszklval megtzzk.Serpenyben egy kevs olajon hirtelen megstjk. Egy jnai tlba ttesszk,a flsleges olajat kintjk s 1 dl borral felntjk.Kzben olajon a maradk kockra vgott szalonnt, a maradk karikra vgott hagymt s a srgarpt megpirtjuk. Hozzadjuk a serpenybl a bort s a kis doboz paradicsomprt. Szzuk/n nem tettem bele st,borsozzuk s a hstekercsekre ntjk. Flival letakarva puhra proljuk. Kzben megtiszttjuk a burgonyt, kis kockkra vgjuk, szzuk. A hstekercseket kiszedjuk, a maradk lbe beleforgatjuk a krumplit,s flival letakarva puhra proljuk.Ha mr puha a krumpli a hst visszatesszk a tetejre s mg kb. fl rt stjk. Kzben megforgatjuk a hsokat, s ha sok leve lenne, levesszk  alla a vge fel./Nekem nem volt mit levennem alla./ 
  
            
  
  
 Bacon szelettel,hagyma szelettel,csemegeuborka szelettel feltekert   marhahsszelet kevs olajon hirtelen stve 
  
                    
  
  
   Pirtott hagyma,szalonna,srgarpa darabokkal,vrsboros paradicsomoslben prolva   
  
                    
  
                     
                            Marhahsrold vele slt burgonyval tlalva  
  
Eredeti recept Alz konyhjban. 
 |