Sárgaborsó főzelék
Hozzávalók:
20 dkg hántolt,étkezési sárgaborsó,5 dk vaj,csipetnyi cukor,só,1 kiskanál petrezselyem,1 kiskanál bazsalikom,babérlevél,3 evőkanál liszt,1 kis pohár tejföl,2 dl tej.
Elkészítés:
Sárgaborsót előző nap este annyi vízbe tesszük ázni,amennyi ellepi.Másnap megmossuk a borsót,leszűrjük ,edénybe tesszük,és a forró vajban megforgatjuk,megsózzuk és kicsi vizet hozzáadva puhára pároljuk.Ha levét elpárologta,hozzákeverjük a tejfölt,lisztet,és a tejet,cukrot,és még kb 2 dl vizet teszünk hozzá.Fűszerezzük apróra metélt bazsalikommal, petrezselyemzölddel,és felforraljuk.
Én most csirkemell darabokat rántottam ki hozzá,de szoktam vastagabb szelet párizsit is kirántani hozzá.
|