Töltött paprika
Hozzávalók:
1 l paradicsomlé,vagy kis üveges sűrített paradicsom,felhigítva vízzel 1 liternyire,ízlés szerinti cukor,35 dkg darálthús,7 dkg rizs,1 tojás,só,őrölt bors,pirospaprika,3 darab babérlevél,3-4 paprika 3 evőkanál liszt,olaj.
Elkészítés:
A paradicsomlevet cukorral ízesítjük,tűzre téve felmelegítjük.Még felforr elkészítjük a húsgombócokat.Darálthúst rizzsel,tojással összekeverjük,őrölt borssal,kevés pirospaprikával,sóval ízesítjük,és jól összedolgozzuk.A paprikát megmossuk,és megtöltjük a húskeverékkel.Beletesszük a forró paradicsomlébe,majd a maradék húsbók gombócokat formálunk,azt is a paradicsomlébe tesszük.Beletesszük a babérlevelet,és kb. 1 órát főzzük.Addig elkészítjük a rántást:Olajon a lisztet dinszteljük,felengedjük vízzel,és még 1 közepes konzerv sűrített paradicsomot hozzákeverünk.Húsgombócokat kivesszük a paradicsomból,rántással besűrűsítjük,és visszatesszük a gombócokat.Összeforraljuk,és tálaljuk.
Ha paradicsomlével készítem,akkor is szoktam a rántásba paradicsomlevet keverni,és kevesebb vizet teszek hozzá.
|