Sörös csirke
Hozzávalók:
1,5 kg-os darabolt csirke /én csirkecombból,és szárnyból csináltam/,2 sárgarépa,1 vöröshagyma,1 zeller,olaj,só,őröltbors,köménymag,5 dl világos sör,70 dkg krumpli,1 gerezd fokhagyma,rozmaring.
Elkészítés:
Répát,zellert,hagymát megtisztítjuk,apróra daraboljuk.Nagy edénybe kevés olajat öntünk,beletesszük a zöldségeket,húst,sózzuk,borsozzuk,köményt is beletesszük,és felöntjük a sörrel.Letakarva 1 órát főzzük.Közben a krumplit meghámozzuk,felkockázzuk,fokhagymás,rozmaringos sós vízben előfőzzük,majd leszűrjük,és bő olajban sütjük.Ha a hús megpuhult,kiszedjük,és jénai tálra tesszük 180 fokon megpirítjuk.A zöldséges sörös szaftot turmixoljuk.Tálba tesszük a mártást,rá a megpirított csirkehúsokat,és a sült rozmaringos krumplival tálaljuk.
|