Francia pulykamellszeletek
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé,20 dkg sonka,20 dkg eidami sajt,besamelmártás,só,őrölt bors,szerecsendió,olaj,5 dkg margarin,5 dkg liszt.
Elkészítés:
Hússzeleteket vékonyra felszeleteljük,megsózzuk,lisztbe forgatjuk,és kevés olajon hirtelen kisütjük.Ezután egy tepsibe,vagy tűzálló tálba tesszük,sorba egymás mellé,és őrölt borssal meghintjük.Minden hússzeletre helyezünk 1 szelet sajtot,1 szelet sonkát,és kb. 1 evőkanál besamelmártást.Erre teszünk egy csipetnyi reszelt sajtot,és diónyi margarint.Forró sütőben átsütjük,amíg a teteje szépen megpirul.Párolt rizzsel tálaljuk.
Besamelmártás:
5 dkg vajat megolvasztunk,hozzáadunk 8 dkg lisztet,és hozzáöntünk 5 dl tejet,majd lassú tűzön habverővel gyorsan kevergetve besűrűsítjük.Ha besűrűsödött,levesszük a tűzről,kissé kihűtjük.Ezután teszünk hozzá 5 dkg reszelt sajtot,2 tojás sárgáját /ha túl sűrű kevés tejföllel hígithatjuk/,ízesítjük sóval,fehérborssal,szerecsendióval.
Az elősütött hússzeleteket tálra teszem
Ráteszem a sajt szeleteket
Ráteszem a sonka szeleteket
Elkészítem a besamell mártást
Majd a sonkára simítom
Rászórom a reszelt sajtot,és a vajdarabkákat,és beteszem sülni
Megsülve
Tálalva
Én nem csak a szeletekre tettem a sajtot,sonkát besamelt,hanem az egész tálat beborítottam vele.
|