Pulykamell főhercegnő módra
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé,1 fej vöröshagyma,10 dkg gomba,10 dkg gépsonka,só,őrölt bors,2 evőkanál liszt,1 dl tej,10 dkg füstölt sajt,3 burgonya,liszt,tojás,őrölt köménymag.
Elkészítés:
Húst szeleljük,klopfolóval téglalap alakúra formázzuk.Közben finomra vágott vöröshagymát kevés olajon aranysárgára dinszteljük.Tisztított,apróra vágott gombát,és az apróra vágott gépsonkát hozzáadjuk,sózzuk,borsozzuk.Ha zsírjára sült,hozzákeverjük a lisztet,felöntjük a tejjel,és felforraljuk.Tűzről levéve hagyjuk kihűlni,és belemorzsoljuk a sajtot.Ezzel a töltelékkel,egyenlő arányban elosztjuk a hús szeleteken,felgöngyöljük,hengeralakúra formázzuk.A nyers burgonyát gorombára reszeljük,fűszerezzük sóval,őrölt borssal,őrölt köménnyel,belekeverünk 2 tojást,és annyi lisztet,hogy megálljon a beleforgatott húson.Közepesen forró olajban sütjük.Rizst és idénysalátát tálalunk mellé.
|