Itt található képek receptjeit megtaláljátok a Fórumok-Olvasóim receptjei,konyhai praktikái menüben!
Kedves olvasóm Reny receptjei és képei
Piskótatalléros süti
Karamellás sportszelet
Barackos-pudingos sütemény
Tejfölös - meggyes pite
Somlói torta
és Ramóna képe
Sió szelet
Ramóna, kedves olvasóm receptjei,képei
Cukkinis répás lepények
Diós-csokoládés szelet
Mézeskalács
Nagyon csokis süti
Tejfölös sült krumpli
Németh Jánosné / Éva, kedves olvasóm receptje,képe
Ünnepi ostyatorta
Kis Gyula, kedves olvasóm receptjei,képei
Bográcsban főzött marhalábszár pörkölt
Hókocka
Fekete rózsa
|
FEKETE RÓZSA
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg. liszt,
30 dkg porcukor,
1 db. tojás,
10 dkg vaj,
1 csg. sütőpor,
csipet szódabikarbóna és tej, szükség szerint.
A mákos krémhez:
20 dkg. darált mák,
20 dkg. liszt,
25 dkg. porcukor,
10 dkg. vaj,
2 dl. tej,
1 csg. sütőpor, fahéj ízlés szerint, hogy kellemesen érzödjön az illata az összedolgozásnál.
Vaníliás krémhez:
2 csg. vanília puding,
7 dl. tej,
2 csg. vaníliás cukor,
20 dkg. vaj,
20 dkg. porcukor.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen kezelhető, nyújtható tésztát kapjunk. Ezt öt egyenlő részre osztjuk, kettőt tepsi nagyságúra nyújtunk, és egy felborított tepsit megvajazunk vékonyan, ezen megsütjük, egyenként. Konyharuhára rekve félretesszük.
A mákos krém hozzávalóit összedolgozzukúgy hogy jól kenhető alapanyagot kapjunk. A maradék három tésztát egyenként kinyújtjuk, tepsi hosszóságúra, a mákos krémet három felé osztjuk, és minden tésztalapba egy adagot kenünk, a tésztát felgöngyöljük, mint ha bejglit készítenénk. Kivajazott tepsibe egymás mellé rakjuk megsütjük, szép piros-barnára, és nem egyenként szedjük ki, hanem egy konyharuhára borítjuk.
A vanília pudingot a tejben a vaníliás cukorral megfőzzük, kevergetve, nem túl lágyra, és lehűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudingal összedolgozzuk.
Fogunk egy megfelelő nagyságú tálcát, ezen fogjuk majd tálalni is, és a kisütött első lapot ráhelyezzük. Megkenjük a vanília krém felével, erre helyezzük a megsütött mákos rudakat, rákenjük a maradák krémet és ráhejezzük a második lapot. Meghinthetjük porcukorral de szebben mutat ha csokimázzal vékonyan bekenjük.
Nagyon kellemes meglepetés a feleségnek, barátnőnek, vendégseregnek. (Ha a férj készíti el!).
Jó étvágyat!