Rakott karaj
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj,1 üveg konzerv gomba,petrezselyem zöldje,kevés olaj,20 dkg sajt,4 szelet bacon,4 dkg vaj,1 púpozott evőkanál liszt,2 dl tej,csipetnyi őrölt szerecsendió.
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfoljuk,lisztben megforgatjuk és kevés olajon hirtelen megpirítjuk.Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk,és a hússzeleteket egymás mellé sorba belerakjuk.Kevés olajban megpároljuk a gombát a petrezselyemmel.,és ebből egy-egy kanállal rakunk a húsra,erre fektetjük a baconszeleteket,megszórjuk sajttal.Az egészet leöntjük a következő mártással: kis darab vajat felolvasztjuk,lisztet megpirítjuk,állandó kevergetés mellett felöntjük a tejjel,sűrűre főzzük.Majd belekeverjük a maradék reszelt sajtot,és az őrölt szerecsendióval ízesítve tejföl sűrűségűre főzzük.Letakarva,170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és ropogós pirosra sütjük.

Az elősütött hússzeleteket tűzálló tálba tesszük,rákanalazzuk a párolt petrezselymes gombát,befedjük a baconnal,és megszórjuk reszelt sajttal.

Leöntjük a sajtos mártással,megszórjuk sajttal.

Pirosra sütjük.


|