Bounty szelet
Hozzvalk:
Tszta:
15 dkg porcukor,25 dkg liszt,1 tojs,15 dkg margarin,1 csomag stpor,1 evkanl kaka.
Tltelk:
6 tojsfehrje kemny,20 dkg porcukor,15 dkg kkuszreszelk,1 dl forr tej.
Srga krm:
6 tojssrgja,3 evkanl liszt,3 dl tej,12.5 dkg margarin,15 dkg porcukor.
Teteje:
10 dkg t tortabevon,3 evkanl olaj.
Elkszts:
Tszta:
Lisztet,stport sszemorzsoljuk a margarinnal,hozzadjuk a cukrot, kakat, tojsokat, s sszegyrjuk.2 lapot nyjtjuk.Az egyiket kikent, lisztezett kzepes tepsibe fektetjk.
A kkuszos tltelk hozzvalit sszekeverjk gy, hogy ne trjk ssze a habot, rntjk a tsztra.
Erre jn a tszta msik fele, s elmelegtett stben stjk.
A kihlt tsztra jn a srga krm:
Tejet felforraljuk, felntjk vele a liszttel, cukorral elkevert tojssrgjt,s srre fzzk.
Ha kihlt,sszekeverjk a habosra kevert Rmval.
Teteje:
Tortabevont az olajjal felolvasztjuk s a krm tetejre simtjuk.kkuszreszelkkel megkenjk.
|