Mézes - mustáros pangasiusfilé zöldségekkel
Hozzávalók:
1 kg pangasiusfilé,4-5 evőkanál méz,4 evőkanál mustár,olívaolaj,halfűszerkeverék,só,4 gerezd fokhagyma,1 fej vöröshagyma.
Zöldség körethez:
2 fej vöröshagyma,1 üveg csiperke gomba,2 sárgarépa,,3 közepes burgonya,15 dkg zöldhüvelyű zöldbab,só,őrölt fehérbors,kakukkfű,olívaolaj,1 dl fehérbor.
Elkészítés:
A mézet,mustárt,olívaolajat, ízlés szerint halfűszerkeveréket és a sót egy tálba jól összekeverjük.Hozzáadjuk a préselt fokhagymát és az apróra felvágott vöröshagymát,majd így is jól összekeverjük.A megtisztított halszeletek mindkét oldalát kicsit besózzuk.Az előzőleg összekevert páccal,jól bekenjük a halszeleteket,és 1-2 órán át állni hagyjuk.Egy tűzálló tálat olívaolajjal kikenünk,egymás mellé belerakjuk a halszeleteket.Előmelegített sütőben,170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.A zöldségeket megtisztítjuk,vékony csíkokra vágjuk,a babot hosszabb darabokra metéljük.Olívaolajat öntünk egy serpenyőbe.Ha felhevült,hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt vöröshagymát.Pár percig pároljuk,hozzáadjuk a sárgarépát,burgonyát és jól összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a babot és a gombát, majd ízlés szerint fűszerezzük.Végül hozzáöntjük a fehérbort,majd félig lefedve roppanósra pároljuk.Párolás közben,többször óvatosan átkeverjük.A halszeletek mellé a párolt zöldséget és rizs tálalunk köretként.
Eredeti recept:Gizi receptjei oldalon.
|