Morgós csúcs
Hozzávalók:
10 dkg darált háztartási keksz,20dkg darált dió,30dkg porcukor,4 dkg kakaópor,8 dkg margarin,kevés tej.A forgatáshoz kristálycukor.
A gesztenyés töltelékhez:
25 dkg fagyasztott gesztenyemassza,5 deka porcukor,15deka darált háztartási keksz,10 dkg margarin,kevés rum
Egyéb:
kézi citromfacsaró,meggybefőtt
Elkészítés:
A kekszet a dióval,porcukorral,kakaóval,kevés tejjel összegyúrjuk.Nedves kézzel,kb. 25 db kis gombócot formálunk belőle, és kristálycukorban forgatjuk.
A felengedett gesztenyemasszát porcukorral,keksszel,margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük,pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután /mivel cukorba mártottuk/ könnyedén kiütjük a formából,így kapjuk a kis csúcsokat,ami kívül diós, belül gesztenyés.De én készítettem fordítva is,kívül gesztenyés,belül diós.
|