Gesztenyés-gyümölcsös kocka
Tészta:
40 dkg gesztenyemassza,30 dkg darált keksz,20 dkg margarin,15 dkg porcukor,rum vagy rumaroma.
Krém:
4 csomag vanília pudingpor,1 liter tej,20 dkg porcukor,3 csomag vaníliáscukor,25 dkg margarin.
1 csomag piskótatallér,friss vagy konzerv őszibarack,de lehet más gyümölcs is,3 dl /Hulala/ tejszín.
Elkészítés:
Tészta:
A margarint,porcukrot a darált keksszel morzsoljuk,hozzáadjuk a gesztenyemasszát,rumot,vagy aromát,könnyen gyurmázható masszát kell kapnunk.Egy 20X30 cm-es tepsi alját sütőpapírral kibélelünk,a tésztát belenyomkodjuk.Hűtőbe tesszük az alapot amíg a krémet elkészítjük.
Krém:
A vanília pudingot tejjel,vaníliáscukorral jó keményre főzzük.Margarint a porcukorral habosra keverjük,és ha már a puding langyosra hűlt a kettőt összekeverjük.
A tepsibe nyomkodott tésztára simítjuk a krém felét,sorba rárakjuk a piskótatallérokat,tetejére pedig a szeletelt gyümölcsöt.Majd a krém másik felét simítjuk a gyümölcs tetejére.A tejszínt kemény habbá felverjük és a krémre kenjük.
Díszíteni kakaóporral,reszelt csokival,gesztenyével lehet.Folpackkal lefedve 1 éjszakára hűtőbe tesszük,másnap szeleteljük.
Tésztát tepsibe nyomkodjuk,rásimítjuk a krém felét.
Krémre rakjuk sorba a piskótatallárokat.
Piskótára a szletelt gyümölcsöt.
Befedjük a krém másik felével.
Rásimítjuk a tejszínhabot és díszítjük a tetejét.
|