Barackos rácsos
Hozzávalók:
40 dkg liszt,15 dkg porcukor,1 csomag sütőpor,1 tojás,kb. 2 evőkanál tejföl,25 dkg margarin,5-6 szem barack,baracklekvár,zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A lisztet cukorral,sütőporral és a mnargarinnal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a tojást,és annyi tejfölt,hogy nyújtható tésztát kapjunk.Jól kidolguzzuk a tésztát,és 1/3,2/3 részre vesszük.Margarinnal kikent,lisztezett tepsibe nyújtjuk a nagyobb darab tésztát,villával megszurkáljuk,zsemlemorzsával megszórjuk.A barackokat megpucoljuk,szeleteljük,és sorba a nyújtott tésztára rakjuk.Megkenjük baracklekvárral.A megmaradt tésztából rácsot készítünk a tetejére.Előmelegített sütőben 170 fokon kb.30 perc alatt készre sütjük.
Tésztát tepsibe nyújtjuk,villával megszurkáljuk,morzsával megszórjuk,és rárakjuk a szeletelt barackot.
Lekvárral megkenjük.
Rácsot készítünk a tetejére és megsütjük.
|
Szia,
nagyon tetszik a barackos rácsos receptje, azt szeretném kérdezni, hogy a menniységek egy rendes nagy gáztepsihez valók, vagy a kicsi tepsihez?
köszi