Joghurtos süti
Hozzávalók:
Friss gyümölcs,ha nincs,lehet konzerv,vagy befőtt,1 csomag babapiskóta,vagy piskóta tallér,1 evőkanál zselatin,2 dl tejszín /Hulala/,1 nagy doboz gyümölcs joghurt /1/2 liter/.
Elkészítés:
A joghurtot a zselatinnalelkeverjük,felmelegítjük,de nem forraljuk,majd langyosra hűtjük.Tetszés szerint gyümölcsöt, konzervet,befőttet darabolunk bele.Legjobb,ha olyan gyümölcsöt teszünk bele,mint amilyen a joghurt.Tejszínt kemény habbá verjük és a langyosra hűlt joghurthoz lazán hozzákeverjük.Őzgerincformát folpack-kal kibélelünk,beleöntjük a joghurtos masszát,tetejét beborítjuk babapiskótával és hűtőben állni hagyjuk.Ha jól megdermedt kiborítjuk és szeleteljük.Én nem tettem bele cukrot,de lehet ízlés szerint belekeverni,ha valaki úgy szereti.Kis olvasztott csokit csorgattam a tetejére.
|
Hú ....ez guszta megcsinálom. Ide sokat benézek.Gratula.
üdv.Tiszaújvárosból.