Trs lepny
Hozzvalk:
50 dkg rtesliszt,35 dkg margarin,6 tojs,1 csomag stpor,38 dkg porcukor,1 kg tehntr /vagy rikotta/,2 csomag vanlis cukor,25 dkg mazsola,1 dl tej,kevs tejfl.
Elkszts:
A lisztet,stport,20 dkg porcukrot,25 dkg margarinnal sszemorzsoljuk,hozzadunk 3 db tojst,s annyi tejflt,hogy jl nyjthat tsztt kapjunk,jl sszedolgozzuk.Kt rszre osztjuk,egyik felt margarinnal kikent,lisztezett kzepes tepsibe nyjtjuk.A tltelkhez a maradk 3 tojs srgjt sszekeverjk a 18 dkg porcukorral,vanlis cukorral s a 15 dkg margarinnal,hozzkeverjk a trt,tejet s a megmosott mazsolt.A tojsfehrjket kemny habb verjk,a trs masszhoz keverjk.A tepsibe nyjtott tsztra kenjk a trs tltelket,befedjk a msik kinyjtott tsztalappal.Tetejt megszurkljuk villval.Elmelegtett stben 180 fokon kb. 30 percig stjk.Ha kihlt, felszeleteljk,megszrjuk porcukorral.
|