Dubarry csirkemell
Hozzvalk:
1 filzett csirkemell,40 dkg karfiol,4 dl tejfl,3 evkanl liszt,30 dkg sajt,5 dkg vaj,1,5-2 dl tej,s,bors,telzest.
Elkszts:
A csirkemellet 4 szeletre vgjuk,kiss kiklopfoljuk,szzuk.Jnai tlba pici olajat ntnk s a hs mindkt oldalt megstjk.A karfiolt rzsira szedjk,s ss,telzests vzben megfzzk,leszrjk,kihtjk.A megslt hsszeletekre rakjuk, a kihlt karfiolrzskat,s lentjk mrtssal.
Mrts:
Vajat felhevtnk,beletesszk a lisztet,s vilgosra pirtjuk,tejjel felengedjk,majd beletesszk a tejflt s 20 dkg reszelt sajtot,sval,borssal zestjk.
A mrtsra szrjuk a maradk reszelt sajtot,s elmelegtett stben 180 fokon pirosra stjk.Krumpliprvel vagy prolt rizzsel tlaljuk.
n szoktam a megslt hsra fstlt-ftt tarjaszeletet tenni,utna a karfiolt,mrtst,reszelt sajtot,s gy teszem stbe.

Hsszeletek mindkt oldalt pirosra stjk.

Rtesszk az elfztt karfiolrzskat,a karfiol al tehetnk 1-1 szelet fstlt-ftt tarjt is.

Rkanalazzuk az elksztett mrtst.

Megszrjuk reszelt sajttal,s megstjk.


Krumpliprvel tlaljuk.
|