Sajtos perec
Hozzávalók:
50 dkg liszt.25 dkg margarin,25 dkg reszelt sajt,1-2 evőkanál langyos tejben felfuttatott 1 dkg szalakáli,1 kis pohár tejföl,2 tojás,ízlés szerint só,kenéshez tojás,a szóráshoz reszelt sajt.
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk,hozzáadjuk a reszelt sajtot,szalalkálit,tojást,sót,és tésztává gyúrjuk.Két órát pihentetjük,de előző este is összegyúrhatjuk.Pihentetést követően 1 cm vastagra kinyújtjuk,tetejét megkenjük felvert tojással,megszórjuk reszelt sajttal és perecszaggatóval kiszúrjuk.Forró sütőben, aranysárgára sütjük.
Tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk,megkenjük tojással,és megszórjuk reszelt sajttal.
Kisszaggatjuk ,és tepsibe rakjuk,megsütjük.
|