Karácsonykor a gesztenye valamilyen formában előkerül a menüben.Azért szeretem ezt az édességet,mert gyorsan elkészíthető,és mégis mutatós és finom.
Kekszes-gesztenyés rúd
Hozzávalók:
15 dkg vajas keksz,4 evőkanál rum,25 dkg gesztenyepüré-massza,10 dkg tejcsoki,5 dl tejszín,2 evőkanál porcukor,2 evőkavál csokiszirup.
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk,rummal meglocsoljuk,összekeverjük,és 10-15 percig állni hagyjuk.A gesztenyepürét villával összenyomkodjuk,csokit lereszeljük.A gesztenyemasszát és a lereszelt csokit a kekszhez adjuk,jól összekeverjük.A tejszínt a porcukorral felverjük,4 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez,a többit a gesztenyés kekszhez adjuk.Egy hosszúkás formát hideg vízzel kiöblítjük,és beleöntjük a gesztenyés masszát,és 4-5 órára mélyhűtőbe tesszük,amíg teljesen megkeményedik.Tálaláskor tálra borítjuk,a csokiszirupot a félretett tejszínnel elkeverjük,és a hasábra csorgatjuk,és szeleteljük.Én még tejszínhabot is teszek mellé a tányérra.
|