Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg liszt,5 dkg élesztő,25 dkg margarin,25 dkg juhtúró,2 tojás,2 dl tejföl,só.1 tojás ,reszelt sajt.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejjel,csipetnyi cukorral felfuttatjuk.A margarint a liszttel elmorzsoljuk,a juhtúróval jól elvegyítjük.Közepébe fészket készítünk,belerakjuk az élesztőt,a tojásokat,sót,tejfölt és jól eldolgozzuk.Egy óráig langyos helyen kelesztjük.Utána újjnyi vastagra nyújtjuk,tetejét bevagdossuk,tojással megkenjük,reszelt sajttal megszórjuk,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Tepsibe rakjuk,legalább 15 percig kelesztjük,és nem túl forró sütőben 160 fokon sütjük.A pogácsa napokig puha marad.
|