Tutti-frutti fagylalt
Hozzávalók:
2 dl tej,2 dl tejszín,2 tojás15 dkg porcukor,5 dkg mazsola,5 dkg étcsokoládé,5 dkg bármilyen cukrozott gyümölcs,1 evõkanál rum,1 evõkanál citromlé,1 teáskanál frissen reszelt narancshéj,csipetnyi só.
Elkészítés:
Tejszínt,tejet,tojást,cukrot,sót,rumot és a reszelt narancshéjat összeturmixoljuk,habosra keverjük,ezután csorgatjuk bele a citromlevet,még néhány másodpercig keverjük.Beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és elkezdjük fagyasztani.Közben a mazsolát megtisztítjuk,megmossuk,annyi vizet öntünk rá,amennyi éppen ellepi,és felforraljuk.Amint felforrt a lángot elzárjuk alatta, és néhány percig saját gõzében hagyjuk puhulni.Csokoládét lereszeljük, a cukrozott gyümölcsöt pedig olyan apróra daraboljuk,amennyire csak lehetséges.A mazsolát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük,majd a csokoládéval meg a cukrozott gyümölccsel együtt a fagylalt elkészülte előtt néhány perccel apránként beleszórjuk.
|