Sacher muffin
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki,10 dkg vaj,15 dkg liszt,1 teáskanál sütőpor,csipet só,2 tojás,15 dkg porcukor,10 dkg baracklekvár.
Teteje:
3 evőkanál baracklekvár,10 dkg étcsoki,2 dkg vaj,5 dkg fehércsoki,1 evőkanál tejszín.
Elkészítés:
A sütőt 175 C-ra előmelegítjük,a muffinsütőt muffinpapírral kibéleljük. A darabokra tört csokit vajjal együtt gőz felett megolvasztjuk,kihűtjük.Habosra keverjük a tojásokat a cukorral,majd hozzádolgozzuk a vajjal összeolvasztott csokit és a baracklekvárt.A lisztet sütőporral összekeverjük,hozzákeverjük a tésztához.A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffinsütőben,és 25 perc alatt megsütjük.
Teteje:
A kihűlt muffinokat megkenjük baracklekvárral.A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a darabokra tört étcsokit a vajjal, és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét. A fehércsokit a tejszínnel gőz felett megolvasztom, és vékony csíkokat csurgatok belőle a sütik tetejére. A kész muffinokat rövid időre hűtőbe tesszük, hogy a csokimáz megdermedjen.12 db lesz belőle.
|