Marcipános szelet
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 5 dkg kakaó, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 dl tejföl.
Krém:
25 dkg margarin,25 dkg porcukor, 25 dkg búzadara,1 keserűmandula aroma.
Teteje:
7 evőkanál kakaó,7 evőkanál porcukor,4 evőkanál forró víz,10 dkg vaj.
Elkészítés:
Tészta:
A tojást és a margarint jó habosra keverjük,hozzáadjuk a porcukrot,és állandó keverés mellett beledolgozzuk a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, és legvégül a tejfölt. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 200 fokon, 30 percet sütjük.
Krém:
Margarint gőz fölött felolvasztjuk,hozzáadjuk porcukrot,búzadarát,mandula aromát. Nem kell se sütni, se főzni,hagyjuk a búzadarát megdagadni, hogy kenhető sűrűségű legyen.
A kihűlt tésztát ketté vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krémrt, beborítjuk a felső lappal, majd erre kenjük a csoki mázat.
Teteje:
Kakaót,porcukrot,forró vizet,vajat összemelegítjük. Ha kissé kihűlt tésztára kenjük.Nem szárad ki,könnyen szelhető lesz.
Legalább egy éjszakát hagyjuk pihenni, mert a dara akkor tud megpuhulni, és úgy lesz valósághű a "marcipán".
|