Meggyes krémes torta
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás,6 evőkanál porcukor,5 evőkanál liszt,1 evőkanál kakaó,1 csomag sütőpor.
Töltelék:
5,5 dl víz,10 dkg cukor,20 dkg meggykompót,7 dkg vaníliás pudingpor,ízlés szerint őrölt fahéj.
Teteje:
Tejszínhab,meggy szemek,csokireszelék.
Elkészítés:
Tészta:
Tojásokat a cukorral jó habosra keverjük,beleforgatjuk a kakaót,lisztet,sütőport,és torta lapot sütünk.Ketté vágjuk.
Krém:
4,5 dl vizet a cukorral,meggykompóttal felforralunk.1 dl hideg vízben elkeverjük a pudingot,ízlés szerinti fahéjjal ízesítjük,majd a forrásban lévő meggyhez adjuk.Egyet rottyantunk rajta,langyosra hűtjük és a piskótára öntjük.Másik lappal befedjük.Ha teljesen kihűlt,kockára vágva tálaljuk.
Teteje:
Tejszínhabbal,meggyszemekkel,csokireszelékkel díszítjük.
Ez a torta kisfiam 5. szülinapjára készült.
Másik kisfiam szülinapjára is ilyen torta készült,csak kicsit vátoztattam rajta.Mégpedig a krémnél.Összeturmixoltam a meggyet,és kevertem bele még melegen 10 dkg margarint.Így sokkal finomabb lett.
|
Én négyszögű tepsiben sütöttem és kockára vágtam.Kipróbáltam már sárgabarackal is.Isteni!Szerintem bármilyen idény gyömölccsel el lehet készíteni.Nagyon finom sütemény!Imádjuk!Ajánlom mindenkinek.