Zserbó
Hozzávalók:
Tészta :
50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 30 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 tojás sárgája,kicsi tejföl.
Töltelék :
lekvár, 15 dkg dió,10 dkg kristálycukor.
Teteje:
10 dkg ét tortabevonó,3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet porcukorral összekeverjük,a margarinnal összemorzsoljuk,hozzáadjuk a tojások sárgáját,kicsi tejfölt és tésztává gyúrjuk.
3 egyenlő részre osztjuk. A töltelékhez diót a cukorral összekeverjük.
Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük lekvárral és megszórjuk a fele cukros dióval. Így rétegezzük a 2. tésztával. A felső tésztát egy kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy befedje a többit.1 órát kelesztjük,majd sütjük.
Csokit az olajjal felolvasztjuk és a kihűlt sütemény tetejét bevonjuk.
|
én is kiprobáltam és nagyon finom lett.egyszerü a recept ezért kezdtem hozzá a gyerekeim imádták köszi.