Repülő krémes
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt,7 dkg vaj,1 tojás,1 kis kanál szalalkáli,2 evőkanál porcukor,tej.
Krém:
1.Krém:25 dkg vaj,25 dkg porcukor,2 evőkanál kakaó,0,5 l tej,5 evőkanál liszt.
2.Krém:1 csomag vaníliás pudingpor,tej,1 csomag vaníliáscukor,5 dkg vaj,4 evőkanál porcukor,1 citrom reszelt héja.
Elkészítés:
Tészta:
Vajat a liszttel,porcukorral,szalalkálival összemorzsoljuk,hozzáadjuk a tojást,és annyi tejet,hogy rugalmas tésztát kapjunk.3 részre osztjuk,sütjük.
Krém:
1.Krém:Vajat porcukorral,kakaóval kikeverjük.Tejet,liszttel sűrűre főzzük,ha kihűlt a kettőt összekeverjük.
2.Krém:Pudingot az előírásnak megfelelően megfőzzük,kihűtjük,majd belekeverjük a vaníliáscukrot,vajat,porcukrot,citrom héját,és jól összekeverjük.
Összeállítás:
Első lapra kenjük az 1. krémet,rátesszük a másik lapot,erre kenjük a 2. krémet,rá az utolsó lap.Tetejét porcukorral megszórjuk.Másnapra lesz puha.
|
Hétvégén megsütöttem. Nagyon-nagyon finom süti. Egyetlen baja van, hogy 1 napig puhul a tésztája! (Ki bír ennyit várni egy sütire?)
Köszönöm ezt a receptet is. Jöhet a következő!