Rózsa szelet
Hozzávalók:
45 dkg liszt,18 dkg zsír,vagy 25 dkg margarin,15 dkg porcukor,1 tojás,1 csomag sütőpor,1 citrom reszelt héja,és leve,kis tej,2 dkg kakaó.
Lekvár,darált,cukrozott dió.
Máz:
3 tojás sárgája,15 dkg porcukor.
Elkészítés:
Tészta:
Zsírt,vagy margarint,porcukorral,liszttel,sütőporral összemorzsoljuk,hozzáadjuk a tojást,citrom héját,levét,és a kis tejjel összegyúrjuk.3 részre osztjuk,egyikbe kakaót gyúrunk.Egyik sárga lapot zsírozott,lisztezett tepsibe nyújtjuk,megkenjük lekvárral,megszórjuk cukros dióval.Kakaós lapot kinyújtjuk,rátesszük,rányomkodjuk,és ezt is megkenjük lekvárral,megszórjuk cukros dióval,és a másik sárga lapot is rányújtjuk.Tetejét rányomkodjuk,megszúrkodjuk villával és megsütjük.
Máz:
Tojások sárgáját a porcukorral,jól kikeverjük,és még a meleg tésztára simítjuk.
Én a mázba is szoktam citrom levet tenni.
|